Partnerët e mundshëm

ISEAL-i ka pasur kontakte premtuese me institucione dhe organizma të ndryshëm, si në Zvicër shtu dhe në Maqedoni, Shqipëri e Kosovë


PARTNERË TË MUNDËSHËM (listë jo përfundimtare)

Universiteti i Lozanës

Universitete të tjera të ndryshme, SHLP dhe shkolla të larta në Zvicër

Fondi Kombëtar Zviceran

Universiteti i Prishtinës (Kosovë), i Tetovës (Maqedoni) dhe i Tiranës (Shqipëri)

Biblioteka bashkiake, kantonale dhe kombëtare të Zvicrës

Biblioteka Kombëtare dhe Universitare në Prishtinë

Biblioteka Kombëtare në Tiranë

Autoritete komunale, kantonale dhe federale në Zvicër (ODM, OFSP etj.)

○ Autoritete politike e institucionale të Kosovës, Shqipërisë dhe Maqedonisë (p.sh. Lidhjet e shkrimtarëve, botues, medie, Instituti Kombëtar i Diasporës, Departamenti i çështjeve jo-vendbanimi në Prishtinë, Akademi të shkencave)

IDHEAP – Instituti i Studimeve të Larta në Administratë Publike

Qendra Kërkimore mbi Letërsinë në Zvicrën franceze (CRLR-Lausanne)

Forumi Zviceran i Migracionit

Forumi Zviceran i Politikës Ndërkombëtare

Instituti Kosovar i Administratës Publike (Prishtinë-Kosovë)

Institutet e Albanologjisë në Prishtinë, Shkup e Tiranë

Instituti i Studimeve Publike dhe Ligjore (Tiranë-Shqipëri)

Qendra Kosovare e Studimeve Gjinore (Prishtinë)

UNESCO-ja, UNICEF-I, UNIFEM-I, ONI-i (OIM-IOM), etj.

BE-ja, Këshilli Evropian, OSBE-ja, Agjencia e Demokracisë Lokale etj.

OJQ të ndryshme dhe organizma ndërkombëtarë në Zvicër

Shoqata të ndryshme komunitetesh të huaja në Zvicër

Institucione të vendeve të ndryshme ku ka shumë shqiptarë

UPSH-UPA (GE), LAPSH-LEPA «Naim Frashëri» (CH), SHSSHUL-AEAUL (VD), AEAUSA (VD), AEAUF (FR), AEAUG (GE), Shoqata Studenti (ZH), BISHZ (BE), Instituti Shqiptar (SG), «Arsimi» (ZH), Teatri «Kurora» (VD), Jazz-groupe «Gura-Lumi» (VD), Ethno-jazz «Kapsamun» (BL), «Ethno-Engjujt» (ZH), AH «Agimi» (FR), Shoqata «ProKosova» (ZH), Shoqata ARDHMËRIA-AVENIR (VD), FC «Dardania» (VD), Shoqata «Al-Vs Shpresa» (VS), Shoqata «SHIKO» (VD), SHK «Vatra» (ZH), Shkolla shqipe e vallëzimit «Shota » (AG), SHK «Dardania» (ZH), SHK «Arberesha» (TG), SHK «Sofra» (TG), SHK «Drita» (TG), SHK «Afrim Abazi» (SH), SHH «Nëna Terezë» (CH), SHK «Drita» (SO), SHK «Drita» (ZH), SHK «Ilirët» (VD), SHK «Teuta» (VD), SHK «Union» (BL), SHK «Medvegja» (VS), SHK «Agim Ramadani» (ZH), SHK «Rugova» (TG), Qendra Kulturore Shqiptare (ZH), ProIntegra (SH), Shoq. Promovim dhe Integrim i Kosovarëve (TI), Newsletter Albanien (ZH), AFKI (VD), Balkan Migrationszentrum (ZH), Qendra Shqipare (BE), Shoqata e Shqiptarëve në Nyon, Shoqata e Shqiptarëve në Gruyère, etj.