Anëtarët themelues

Z. Abas Fejzullahi,   kryetar i Lidhjes së Intelektualëve Shqiptarë në Zvicër (www.bishz.ch), Bernë

Z. Abdelhak Aelghezouani,   psikolog, Appartenances, Lozanë

Z. Abdulah Ahmedi,   bën doktoraturë në Universitetin e Gjenevës, autor, asistent social, jurist, La Tour-de-Peilz

Z. Afrim Buzhala,   i pavarur, Prilly

Z. Agim Latifi,   master në studime ekonomike e sociale (Uni Friburg), këshilltar në sigurime, Nidau (BE)

Z. Agim Memaj,   doktorant EPFL, master EPFL, inxhinier ndërtimi, certifikatë në IDHEAP, Villars-sur-Glâne (Fribourg)

Z. Agron Rahimi,   i pavarur, Domdidier (FR)

Z. Ahmet Asani,   kryetar i BSHZ (Bashkësia shqiptare në Zvicës) (www.bshz.ch), Arbon

Prof. Dr. Sc. Ahmet Xhigolli,   mësimdhënës, project manager, ish-kryetar i Bashkimit të Intelektualëve shqiptarë në Zvicër, Bellach / SO

Z. Alban Ismailaj,   psikoterapist, SISP Lozanë, master UNI Lyon1, Lozanë

Znj. Alessandra Mordasini,   inxhiniere (EPFL), bën master në komunikim ndërkulturor, UNI-Lugano, Lugano

Z. Ali Bajraktari,   jurist, bën master në drejtësi, UNI Bernë, Bernë

○ Z. Almir Aziri, Villars-sur-Glâne (FR)

Z. Alphonse Raemy,   arkitekt EPFL, Oulens-sous-Echallens

Znj. Anne Gander,   mësimdhënëse, Yverdon-les-Bains

Znj. Anxhelina Popi,   Master of Science in Institutional Communication (Universiteti i Luganos), Bachelor në Gjuhë, Letërsi dhe Kultura Moderne – Gjuhë Angleze dhe Spanjolle (Universiteti i Padovës – Itali), Lugano

M. Arafat Sahiti,   inxhinier, Neuchatel

Z. Arben Haxhi,   master «Polici shkencore & Kriminologji» (UNIL), Friburg

Z. Arben Mustafa,   diplomuar në l’EFM (UNIL), student në shkenca shoqërore dhe informatikë & metoda mat. (UNIL), ish-kryetar i AEAUL 2004-2006, Bazel

Znj. Arbesa Shehu,   doktorante «Lidhjet ONG-Konfederatë» (Uni Friburg), master «Marketing Turistik», Friburg

Znj. Arjana Domi,   përkthyese, Villars-sur-Glane

Z. Arsim Ferizi,   shkrimtar, Lozanë

Z. Arsim Leka,   muzikant, bashkëthemelues Kapsamun (www.kapsamun.com), Bazel

Z. Bardhec Berisha,   shkrimtar, mësimdhënës, Lucernë (LU)

Z. Bashkim Beqiri,   artist (www.kim-bildhauer.ch), Vintertur

Z. Bashkim Mazreku,   i diplomuar në Fakultetin Ekonomik (Prishtinë), bashkëpunëtor social pranë CRS, Friburg

Z. Bekim Mustafi,   jurist (Uni Cyrih), bën diplomë avokati, Cyrih (ZH)

Z. Bektash Bektashi,   bashkë-themelues i agjensisë artistike Bektashi & Mimoza sarl, anëtar i komitetit i Universitetit Popullor Shqiptar në Gjenevë, Gjenevë.

Z. Besim Rexhaj,   realizator, aktor, Begnins (VD)

Z. Besnik Camaj,   kryetar i shoqatës së krijuesve shqiptarë në Zvicër, profesor, HEIG-VD-Yverdon-les-Bains, Payerne

Znj. Blerta Aziri,   politologe, Villars-sur-Glâne (FR)

Z. Boris Gojanovic,   mjek, specialist në mjekësinë interne dhe mjekësi sporti, Qendra Mjekësore Zvicerane Olympic, Lozanë

Z. Brahim Hoxha,   ekspert fiskal i diplomuar, ekonomist i diplomuar i ndërmarrjeve, i ngarkuar me kurse në IFAGE dhe në Heig-VD

Znj. Burbuqe Avdija Dajaku,   edukatore fëmijësh, Gjenevë

Z. Burim Rexhepi,   master në ekonomi, Universiteti i Luganos, Lugano

○ Znj. Caroline Bronzini, mësimdhënëse, Yverdon-les-Bains

Z. Christian Raetz,    jurist, ish-koordinator për integrim i kantonit Vaud, Lozanë

Z. Christophe Blanchet,   dekan i klasave për fëmijë të huaj, Shkollat e Lozanës, Lozanë

Znj. Claude Borgeaud,   mësimdhënëse e specializuar, Yverdon-les-Bains

Znj. Claude Roshier,   mësimdhënëse e specializuar, Aigle

Znj. Corinne Bloch,   gazetare, Lozanë

Znj. Diellza Jasiqi Ismailaj,   aktore, e diplomuar në Akademinë e Arteve të Bukura (Uni-Prishtinë), Lozanë

Znj. Dorina Dervishi,   psikologe, bën master «Fëmija, adoleshenti dhe psikologjia» në UNIL, Lozanë

Z. Drini Rexha,   specialist i informatikës, ish-kryetar i «Shoqatës së Studentëve Shqiptarë në Gjenevë», Gjenevë

Znj. Drita Gashi Markaj,   Friburg

Z. Dritan Mustafaj,   akademi ushtarake dhe diplomë në shkencat politike në Torino, (IT), bën master në «Komunikim, politikë dhe shoqëri», Friburg

Z. Driton Imeraj,   këshilltar në sigurime, kryetar i Shoqatës së Shqiptarëve në Gruyère, Bylle

Znj. Edlira Dedja,   pianiste, master në psikologji dhe pedagogji, mësimdhënëse, kryetare e shoqatës «Opera pa kufij», Neuchâtel

Znj. Edlira Zazani,   mësimdhënëse në OPTI-Lozanë, e diplomuar në matematikë (Uni Tiranë), master në Shëndet Publik (UNIL), Morges

Znj. Elina Duni,   artiste, muzikante, (www.elinaduni.com), Bernë

o Znj. Elita Idrizi,   master në biologjia medicionale (Université de Lausanne), Lozanë

Znj. Ema Zalla,   doktorante (Université de Lausanne), Lozanë

Znj. Emiola Kotrri,   administratore ndërmarrjeje, ish-presidente AEAUL, 2000-2001, Prilly

Znj. Emirjeta Tashi,   politologe SSP-UNIL, master «Kriminologji dhe sigurim», Shkolla e Shkencave Kriminale – UNIL, Lozanë

Z. Emrush Rexhaj,   mjek, ish-kryetar i AEAUL (www.unil.ch/aeaul), 2001-2004, Lausanne

Z. Endri Veshi,   specialist i informatikës, ish-kryetar i Shoqatës së Studentëve Shqiptarë në UNI Gjenevë

Znj. Englantina Mustafi,   juriste (UNI Cyrih), Shërbimi i Sigurisë Shoqërore, Cyrih

Z. Eric Berney,   mësimdhënës, Valeyres-sous-Montagny

Znj. Erida Bega,   autor, DESS në Psikologji Klinike, formim në Shkollën e Lartë të Artit e Vizatimit (HEAD); Gjenevë

Z. Etienne Corbaz,   dekan kantonal i klasave për fëmijë të huaj të Zyrës së përkryerjes shkollore, zhvillimit dhe hyrjes në punë (OPTI), Lozanë

Z. Fabien Hunenberger,   gazetar, Lozanë

Znj. Fanny Spichiger,   koordiantore projektesh CFE – krahina e Broye-së dhe e Veriut të kantonit Vaud, Yverdon-les-Bains

Znj. Fatjeta Barbullushi,   artiste, Renens

Z. Flamur Balla,   i pavarur, Bylle

Z. François de Vargas,   bashkë-organizator i “Forum Tirana 1999″ (“FOSBO”), vëzhgues i drejtave të njeriut OSBE (1999-2000), ish-drejtor i « Appartenances », Lozanë

Z. Frédéric Schneider,   mjek, radiolog, Lozanë

Z. Gani Fazliu,   përgjegjës i shoqatës kulturore «Teuta» (www.teuta.ch), Lozanë

Znj. Ganimete Bibaj,   bashkëthemeluese e CROSSROADS PRODUCTION, Lozanë

Znj. Ganimete Podvorica,   autore, master në ekonomi, Universiteti i Luganos, Lugano

Z. Gëzim Dushi,   mjek, specialist në kirurgji pediatrike, Lozanë

Z. Gëzim Krasniqi,   inxhinier (EPFL), Crissier

Z. Gjon Guralumi,   muzikant, bashkëthemelues «GURALUMI», Lozanë

Z. Igli Tashi,   HEC UNIL master «Kriminaliteti dhe sigurimi i teknologjive të reja», doktorant HEC – Instituti i Sistemeve Informatike (UNIL), Lozanë

Z. Ilir Bytyqi,   kryeinfermier, kryetar i shoqatës kulturore «ILIRET», Prilly

Z. Ilir Bunjaku,   fiduciaire-comptable, Gjenevë

Znj. Ilirjana Bajrami,   psikologe, master në psikologji, kryetare e Shoqatës së Studentëve Shqiptarë në UNIL (www.unil.ch/aeaul), Lozanë

Z. Imran Dzaferi,   bën master «Ndjeshmëria dhe komunikimi i medieve», HEC&S, Uni Fribourg

Znj. Ina Buchillier Decka,   doktorante në fizikë EPFL, bashkëpunëtore shkencore, CHUV, Lozanë

Znj. Isabelle Matthey,   asistente sociale, Lozanë

Z. Isni Idrizi,   inxhinier në elektronikë (Shkup, Maqedoni), bashkëpunëtor teknik EPFL, përgjegjës i LAPSH Lozanë, (www.lapsh-ch.com), Lozanë

Z. Jean Rufener,   mësimdhënës, Essert-sous-Champvent

Znj. Jennifer Babooraullee,   mësimdhënëse, Estavayer-le-Lac

Z. Jeton Ramadani,   kuadër në një shoqëri sigurimesh, Pompaples

Z. Krenar Arifi,   mësimdhënës muzike, bashkëthemelues i grupit jazz: GURALUMI (www.guralumi.com), Clarens

Z. Kujtim Shabani,   doktorant në sociologji në Cyrih, master «Mediet dhe vendimet politike», Cyrih

Z. Labinot Hasani,   po bën master në informatikë, Universiteti i Luganos, Lugano

Z. Laurent Exquis,   shef i shërbimit për edukim dhe rini, Yverdon-les-Bains

Z. Laurent Macquat,   mësimdhënës, Yverdon-les-Bains

Z. Laurent Matthey,   doktoraturë në gjeografi, drejtor shkencor i Fondacionit Braillard Architectes në Gjenevë, përgjegjës i kërkimeve në Institutin e gjeografisë në Universitetin e Lozanës, Lozanë

Z. Lebit Murtishi,   shkrimtar, publicist, Bremgarten – Bern

Z. Liridon Bajrami,   student në master në të Drejtën Ndërkombëtare, Universiteti i Gjenevës, Gjenevë

Z. Lirim Begzati,   jurist, master në drejtësi zvicerane (Uni Neuchâtel) specialist në federalizëm (UNI-NE), i ngarkuar kantonal në luftën kundër racizmit, Neuchâtel

Znj. Loana Pellegrino,   nëpunëse tregtie, Bussigny

Znj. Lucy Clavel Raemy,   mësimdhënëse kolegji, profesoreshë në SHLP, Lozanë

Znj. Lumturije Qitaku Preteni,   diplomë në drejtësi (Universiteti i Gjenvës), bën master në Business Law, Bernë

Z. Mahir Mustafa,   koordinator i Lidhjes së Mësuesve dhe Prindërve të Nxënësve Shqiptarë në Zvicër (www.lapsh-ch.com), Saint-Gall

Znj. Martine Jacquier,   mësimdhënëse, Yverdon-les-Bains

Znj. Mimoza Nazarko Bektashi,   artiste, profesore e këndimit, ish anëtare e komitetit të Universitetit Popullor Shqiptar në Gjenevë, bashkë-themeluese e agjensisë artistike Bektashi&Mimoza sarl, Gjenevë

Z. Martin Schällebaum,   dip. në Filozofi, informatikë, Starkirh-Wil (LU)

Z. Matthew Spreng,   mësimdhënës, Les Clées

Z. Mentor Hoti,   bashkëthemelues i CROSSROADS PRODUCTION (shkëmbime kulturore ndërmjet Zvicrës dhe Ballkanit), Gjenevë

Z. Mentor Ilazi,   kryetar i shoqatës «Shiko», inxhinier HEIG (Yverdon-les-Bains), Crissier

Znj. Merita Azemi,   mësuese LAPSH, edukatore fëmijësh, Lozanë

Z. Michel Roulet,   mësimdhënës, Valeyres-sous-Montagny

Znj. Milen Lako,   diplomë në drejtësi dhe shkenca politike, sekretare gjyqi, Lozanë

Znj. Mirela Polena (-Batalli),   ekonomiste (Uni Tiranë), EFM (UNIL), përkthyese komunitare dhe sekretare pranë «Appartenances», Lozanë

Z. Muhamet Ilazi,   diplomë në Filozofi (Universiteti i Cyrihut), Cyrih

Z. Musa Kamenica,   shkenca politike (UNIL), bën master në Institutin Evropian të Gjenevës, Lozanë

Z. Naim Smakiqi,   kamerier, Renens

Z. Nazmi Jakurti,   jurist, ndërmjetësues kulturor, nën-kryetar i Lidhjes së Shqipëtarëve në Botë (www.lshb.ch), Langenthal

Znj. Nexhmije Mehmetaj,   autore, mësimdhënëse LAPSH, Courgenay (Jura)

Z. Orhan Spahiu,   kryetar i Kuvendit të Shqiptarëve në Zvicër, ish-kryetar i Shoqatës së Studentëve Shqiptarë në Universitetin e Cyrihut (www.studenti-zh.ch), Cyrih

Z. Osman Osmani,   animator socio-kulturor, bashkëthemelues: shoq. Zvicero-Shqipatre Korza (www.korza.ch), Prointegra (www.prointegra.net), Lidhja e Shqiptarëve të Schaffhouse-it, përgjegjës i sektorit rinia Oja-ZH (www.oja.ch)

Z. Patrick Bussmann,   përgjegjës sektori, CARITAS Vo, Progens (Friburg)

Z. Ramadan Hoxha,   master në letërsi mesjetare franceze, UNI Bezonso (F)

Znj. Rolanda Bruqi,   asistente sociale, Lozanë

Z. Rexhep Gashi,   kryetar i Shoqatës së Inxhinierëve shqiptarë në Zvicër “ALBANIAN ENGINEERING”, inxhinier, zbulues dhe mbjatës titujsh, Friburg

Z. Sabit Gecaj,   shkrimtar, Cyrih

Z. Selim Ibrahimi,   përgjegjës laboratori në shtetin e Vaud-it, Renens

Z. Setmer Selmani,   kryetar i shoqatës AVENIR-ARDHMERIA, Crissier

Z. Shemsi Makolli,   shkrimtar, Lozanë

Znj. Shqipe Bajrami,   master, politologe (Universiteti i Cyrihut), Cyrih

Znj. Shpetime Kamberi,   Aritekte FH, (AHB-BFH, Universiteti i Bernit), Bern

Znj. Stella Haxhi Malaj,   doktoratë në drejtësi ndërkombëtare (Universiteti i Friburgut), bashkëpunëtore shkencore në ODM (Office des migrations), artiste-piktore (www.stelamalajhaxhi.com), Bernë

Znj. Sylvie Cossy,   doktoratë në drejtësi (UNIL), ish-shefe zyre në Gjyqin e të Miturve, ish-delegate CICR në Ballkan, po bën diplomë avokati, Lozanë

Z. Tefik Selmani,   inxhinier mekanik (EPFL), shef projekti në Application Project Manager, Givisiez

Znj. Teuta Memaj,   mjeke, Villars-syr-Glâne, Friburg

Z. Thierry Charbonney,   përgjegjës pranë organizatës kantonale të ndihmave për kthim (Vaud), Gjenevë

Znj. Valbona Krasniqi,   shkrimtare, mësuese LAPSH, bën master  në studime evropiane UNIGE, Gjenevë

Z. Veli Krasniqi,   kimist, dietolog (UNIL-Instituti i Fiziologjisë), Shavorne

Znj. Véronique Weimer,   mësuese e specializuar, Yverdon-les-Bains

Z. Vincent Bourquin,   gazetar, Lozanë

Z. Visar Qusaj,   regjisor, aktor, infermier i specializuar, Nyon

Znj. Zylfije Selmani,   anëtare-themeluese Shoq. Shqiptarë-Zvicër «Avenir-Ardhmëria», Crissier

Z. Zymer Lutfiu,   mekanik i saktësisë në industrinë e orëve, kryetar i teatrit «Kurora», Nyon

Ky dokument është përkthyer nga Ema Zalla (Doktorante në Universitetin e Lozanës), qershor 2009